betonvloeren storten
3-2-1 vloeren
3-2-1 vloeren

Inhoudsopgave

Betonnen terras laten leggen

Betonnen terras laten leggen

Betonnen terras laten leggen? Dit zijn de mogelijkheden! 

Een betonnen terras laten leggen is een klus die wellicht bij velen regelmatig door het hoofd spookt. Niet alleen ziet het er stijlvol uit, maar het is ook nog eens praktisch en eenvoudig te onderhouden. Maar voordat je de stap zet naar het leggen van een betonnen terras, is het belangrijk om over de locatie en mogelijkheden na te denken. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is belangrijk voor een duurzaam en mooi terras. Dit betekent dat je eerst moet bedenken waar je jouw nieuwe betonnen terras wilt laten leggen en hoe groot het moet zijn. Zorg er daarnaast ook voor dat er voldoende afwatering is, zodat regenwater niet blijft staan. 

De voordelen van een betonnen terras

Betonnen terrassen zijn duurzaam, stijlvol, en omdat ze gemaakt zijn van beton, zullen ze goed tegen vocht bestand zijn. Hieronder gaan we dieper in op de voordelen van een betonnen terras.

1. Duurzaam

Beton is zeer duurzaam materiaal dat geschikt is voor verschillende klimaatomstandigheden. In tegenstelling tot houten terrassen, vervormen betonnen terrassen niet onder invloed van regen en ander weer. Het is ook bestand tegen schimmel en vocht, wat betekent dat je er jarenlang plezier van kunt hebben mits je de betonvloer jaarlijks onderhoud. 

2. Kostenbesparend

Een betonnen terras is vaak voordeliger dan andere terrassen omdat de materialen die worden gebruikt betaalbaarder zijn. Daarnaast ben je minder geld kwijt aan het onderhouden van je terras. 

3. Gemakkelijk te leggen

Betonnen terrassen zijn gemakkelijk te leggen. Vaak kan de klant zelfs helpen met de aanleg. Bij 3-2-1vloeren werken we namelijk via een innovatieve manier van vloeropbouwen. Wij beschikken over een eigen betonpomp waardoor de aanleg gemakkelijker is en minder tijd kost. Dit leidt automatisch tot lagere arbeidskosten. 

Zelf leggen, of laten leggen?

“Kan ik mijn betonnen terras zelf leggen, of moet ik het laten leggen?” is een vraag die wij regelmatig voorbij zien komen. Het is mogelijk om je betonnen terras zelf te leggen, maar het is maar de vraag of je dit zelf wilt doen. Naast dat het een vereiste is dat je redelijk handig bent, is het ook belangrijk dat je de juiste materialen en gereedschappen hebt die zorgen voor een mooi strak eindresultaat. 

Hoewel zelf beton leggen voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen die je in de gaten moet houden. Als je niet ervaren bent in het storten van beton, kan dit erg moeilijk zijn. Als je het niet goed doet, kunnen er fouten ontstaan die je duur komen te staan. Daarnaast is het ook belangrijk dat er gespecialiseerde materialen en machines worden gebruikt, wat een extra kostenpost kan zijn als je hier geen toegang toe hebt. 

3-2-1 jouw betonnen terras laten leggen

Wil je jouw betonnen terras op een professionele, voordelige en efficiënte manier laten leggen? Dan ben je bij 3-2-1vloeren aan het juiste adres. Met behulp van de juiste machines, materialen en ervaring, leggen wij binnen no-time een prachtige betonnen terrasvloer aan. Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier op onze website. Of bel naar: +31 (0)6 11368649

Wij helpen je graag verder!
Heb je een vraag over één van onze diensten? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden?